مصرف سوشی غذای ژاپنی پرطرفدار در دوران شیردهی

تهران- ایرنا- سوشی یکی از غذاهایی است که به تازگی به منوی بسیاری از رستوران‌های ایران افزوده شده و باب میل بسیاری از ایرانیان قرار گرفته است. با توجه به اینکه مادران اغلب به مواد غذایی مصرفیشان حساس هستند، درخصوص بی‌خطر بودن مصرف سوشی با توجه به مواد تشکیل دهنده آن در دوران شیردهی نگران هستند. حال باید دید آیا می‌توان در دوران شیردهی سوشی خورد یا خیر؟

گروه ایرنا زندگی - سوشی یکی از غذاهای اصلی ژاپن است که با برنج پخته شده، سبزیجات و چاشنی های خوشمزه تهیه می شود. با این حال، شامل تخم مرغ یا غذاهای دریایی خام نیز شده و همین امر موجب نگرانی مصرف آن در دوران بارداری می شود. علاوه بر این، از آنجایی که غذاهای دریایی اغلب در معرض جیوه هستند، آیا می تواند برای مادر و نوزاد نیز مضر باشد. در این مطلب اطلاعاتی درخصوص خطرات خوردن سوشی، جایگزین‌های آن و نکاتی در مورد مصرف ایمن سوشی در دوران شیردهی به شما داده می‌شود.

آیا خوردن سوشی در دوران شیردهی بی خطر است؟

خوردن سوشی در دوران شیردهی بی خطر است، مگر اینکه از ماهی هایی تهیه شده باشد که سطوح بالقوه بالایی از جیوه را جذب کرده باشند. ماهی های بزرگ مانند ماهی تن درشت چشم و دم زرد، اره ماهی و کوسه دارای جیوه بالایی هستند و برای نوزاد در حال رشد خطرناک هستند.

پس از زایمان، بدن مادر تمام مواد مغذی مورد نیاز کودک را تامین می کند. در حالی که ماهی یک افزودنی سالم به رژیم غذایی مادران است، سوشی تهیه شده از غذاهای دریایی خام، اگر حاوی سطوح بالایی از جیوه باشد، ممکن است برای کودک مفید نبوده و بر سلامت کودک نیز تأثیر بگذارد. هنگام خوردن ماهی یا هر غذای دریایی دیگری، زنان شیرده باید مطمئن شوند که انواع باکیفیت با سطوح پایین جیوه مصرف می کنند.

مزایای مصرف سوشی در دوران شیردهی چیست؟

خوردن سوشی در دوران شیردهی به دلیل مواد مغذی آن می تواند کاملاً مفید باشد. یک غذای استاندارد سوشی ممکن است شامل برنج، ماهی تازه و ترکیبی از سبزیجات مانند خیار، آووکادو، فلفل دلمه ای و هویج باشد. این ترکیب ممکن است پروتئین بدون چربی و مواد مغذی ضروری برای کودک شیرده را افزایش دهد.

بنابراین، مصرف سوشی به درستی آماده و کاملا پخته شده ممکن است به طور مثبت به سلامت کلی زن شیرده و کودک او کمک کند.

خطرات خوردن سوشی در دوران شیردهی چیست؟

زنان باردار و زنان شیرده باید قبل از خوردن سوشی یا هر نوع غذای دریایی احتیاط کنند. اکثر مردم به دلایل زیر بر این باورند که مصرف غذاهای دریایی به طور بالقوه خطری برای زنان باردار و زنان شیرده محسوب می شود. این دلایل عبارتند از:

حاوی باکتری هستند: ماده اصلی سوشی ماهی خام است که ممکن است حامل باکتری باشد. باکتری ها به ویژه برای مادران باردار خطرناک هستند زیرا می توانند بر جنین تأثیر بگذارند. در هنگام شیردهی، یک عفونت باکتریایی نیز می تواند توانایی مادر را برای شیر دادن به نوزادش مختل کند.

قرار گرفتن در معرض جیوه را افزایش می دهد: برخی از ماهی ها حاوی مقادیر بالایی جیوه هستند و مصرف چنین ماهی هایی می تواند بر مغز و سیستم عصبی کودک تأثیر بگذارد.

خطرات بالقوه لیستریا دارد: ماهی خام می تواند ناقل لیستریا باشد که هم برای مادر و هم برای نوزاد خطر دارد. از سوشی تهیه شده با غذاهای دریایی خام خودداری کنید، مگر اینکه از منبع معتبر تهیه شده باشد.

حاوی سطوح بالایی از آلاینده های صنعتی است: آلاینده های صنعتی حاوی سطوح بالایی از میکروب ها و باکتری ها اغلب در آب پراکنده می شوند که به نوبه خود می تواند ماهی را آلوده کند. این مفید است که بدانید ماهی که می خورید از کجا تهیه شده است.

نوزادان در هنگام تغذیه با شیر مادر مراحل رشد سریع را طی می کنند. بنابراین بهتر است در هنگام شیردهی از مواد غذایی حاوی جیوه دوری کنید. همه انواع سوشی خطری برای زنان شیرده نیستند، اما باید از قرار دادن سوشی های ساخته شده از ماهی های مملو از جیوه اجتناب شود.

جایگزین های سوشی چیست؟

اگر در دوران شیردهی هوس سوشی کردید، مطمئن‌ترین جایگزین این است که سوشی گیاهی با مواد تازه از جمله آووکادو، هویج و خیار مصرف کنید. همچنین ممکن است برای حفظ سلامت نوزاد خود ترجیح دهید آن را تازه در خانه درست کنید. برای تهیه سوشی گیاهی به مواد زیر نیاز دارید:

برنج ژاپنی دانه کوتاه، سرکه برنج ،شکر، نمک، هویج، خیار، آووکادو، سس سویا، دانه های کنجد و ورق توفو که نوعی جلبک دریایی است و باید از فروشگاههای مخصوص تهیه نمایید.

از مصرف سوشی با جیوه بالا خودداری کنید

سوشی یک غذای سالم و خوشمزه است که مورد علاقه بسیاری است. اگرچه پاتوژن ماهی خام نمی تواند به کودک شما منتقل شود، اما سطح بالای جیوه در این ماهی ها ممکن است از طریق شیر مادر روی کودک شما تأثیر بگذارد.

بنابراین مراقب مواد تشکیل دهنده آن باشید و حداقل در مرحله شیردهی، سوشی تهیه شده با سبزیجات را انتخاب کنید. بنابراین سوشی را فقط زمانی مصرف کنید که پزشک برای ایمن ماندن و جلوگیری از عوارض اجازه دهد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.